Publicitat
Confidencial · 19 de Juliol de 2019. 00:21h.

Embolic amb les eleccions

JxC vol guanyar temps davant d’ERC

Embolic amb les eleccions

Imatge d’una votació

La recent afirmació de Torra en el sentit que, en contra del que es preveia fins ara, la resposta a una eventual sentència condemnatòria dels dirigents independentistes jutjats pels fets de la tardor del 2017, que van culminar amb una declaració d'independència, no serà una convocatòria d'eleccions, ha estat valorada per molts sectors polítics, inclosos Junts per Catalunya (JxC) i el PDECat, com a una simple ocurrència del president.

Fonts del PDECat, però, asseguren que es tracta d'un plantejament que sorgeix des de diversos sectors del partit, de JxC, del Govern i fins i tot del grup de Waterloo. És a dir, bastants dirigents exconvergents saben perfectament que les enquestes que s'han difós públicament i els informes interns del PDECat i de JxC auguren un fracàs electoral considerable davant d’Esquerra a les properes eleccions catalanes, i per tant, volen guanyar temps mentre mantenen el control del Govern.

Per tant, aquest cop Torra no estaria actuant per lliure, sinó representant importants corrents d'opinió del món exconvergent, que pretén aferrar-se al poder a la Generalitat. En qualsevol cas, aquest canvi confirma algunes intuïcions que ja tenien dirigents d'Esquerra, com a Joan Tardà, que fa dies, abans que Torra digués que no convocarà eleccions després de la sentència, va instar el president a que mantingués la previsió d'un avançament electoral quan el Suprem es pronunciï, advertint que aquesta convocatòria és "indefugible" i "imprescindible".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat