Pessimistes perspectives electorals

Embolic convergent

Detall d'un acte de Junts per Catalunya

Les conseqüències del fiasco del projecte independentista l'octubre del 2017 segueixen sense ser adequadament assumides pel conjunt del món exconvergent, que està completament dividit. Tres organitzacions s'enfronten a hores d'ara pel control d'aquest espai polític, en una baralla interna que, segons fonts d'alguns dels sectors enfrontats, tindrà un impacte molt negatiu sobre el futur del catalanisme.

El problema procedeix, bàsicament, dels intents de Puigdemont de liquidar políticament els sectors moderats de l'antiga Convergència, que sobreviuen al PDECat. Així, va crear Junts per Catalunya (JxC) amb l'objectiu que es mengés el PDECat. Tanmateix, va trobar més resistència de la prevista i els seus plans van fracassar, en part, per les maniobres d'Artur Mas, que vol mantenir-se actiu a la política catalana.

Després, Puigdemont va organitzar la Crida Nacional per la República, per aglutinar tot l'espai exconvergent. I tampoc no va poder aconseguir-ho. Ara, grups radicals i moderats s'enfronten a l'interior del PDECat i de JxC, atès que la Crida sembla haver quedat marginada. En aquestes lluites internes tenen un gran protagonisme les pugnes per aconseguir el control de l'àmbit exconvergent i de les candidatures per a les properes eleccions. Les enquestes són, ara per ara, molt negatives per a aquests sectors.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat