Publicitat
Confidencial · 21 de Gener de 2020. 00:20h.

Empipament de Torrent

Amb JxC pel pressupost del Parlament

Empipament de Torrent

Roger Torrent amb Josep Costa durant una sessió de Parlament

L'aprovació del pressupost del Parlament ha implicat un nou motiu d'enfrontament entre Esquerra i Junts per Catalunya (JxC). El projecte es va aprovar finalment mitjançant els vots dels exconvergents, juntament amb Ciutadans i el PP. Fonts independentistes diuen que el president de la cambra, Roger Torrent, d'Esquerra, es va empipar amb JxC, bàsicament perquè estava en contra de l'augment salarial per als diputats previst pel projecte aprovat.

Aquest augment va reduir, lògicament, les partides pressupostàries destinades a d’altres qüestions i, en aquesta línia, va haver de ser anul·lada, perquè es va quedar sense recursos financers, la cimera de parlaments europeus que havia organitzat Torrent per a la tardor. Torrent també es va veure sorprès per la decisió de JxC de pactar una sorprenent aliança amb el PP i Ciutadans.

Fonts d'ERC expliquen que, de fet, el problema de fons és la tensa relació del president de Parlament amb Josep Costa, de JxC, vicepresident primer de la cambra i que va ser el responsable de l'actuació dels exconvergents en aquest afer. Els problemes entre Torrent i Costa són habituals, davant de la incompatibilitat política, i personal, segons algunes fonts, d’ambdós dirigents.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat