Publicitat
Confidencial · 25 de Març de 2020. 00:12h.

Encara és Torra l'interlocutor?

El PSOE ho qüestiona com a negociador

Encara és Torra l'interlocutor?

Imatge d’una reunió entre Quim Torra i Pedro Sánchez

La crisi sanitària ha deixat gairebé tot a un segon pla. Tanmateix, l'actuació d'alguns càrrecs públics durant aquesta emergència tindrà molt probablement conseqüències electorals i polítiques en el futur. És el cas del president Torra, que des que va començar el problema s'ha dedicat exclusivament a deslegitimar, desqualificar i boicotejar l'acció de l'Estat contra l'epidèmia.

Fonts del PSOE asseguren que, quan torni la normalitat i es reprenguin les negociacions entre l'administració espanyola i els independentistes catalans, és possible que dins del partit es plantegi un debat sobre si, després de l'actitud de Torra durant l'emergència del coronavirus, encara ha de ser considerat com a un interlocutor vàlid del Govern de l'Estat.

Segons aquestes fonts, sectors amplis del PSOE són contraris al fet que Torra pugui continuar mantenint algun tipus de protagonisme, ni tan sols simbòlic o exclusivament institucional i representatiu. Fins ara, Torra és, de fet, una figura protocol·lària als contactes, atès que la negociació real s'estava realitzant amb Esquerra. Ara, però, influents dirigents socialistes són contraris al fet que el president català conservi aquest paper simbòlic.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Anónimo, Bcn, 25/03/2020 - 21:31

Ni fue elegido, ni está capacitado y él sólo se ilegetimiza. Pasará a la historia como un paria, sino al tiempo.