Publicitat
Confidencial · 22 de Juliol de 2019. 00:40h.

Entre ERC i els 'barons'

Sánchez haurà de definir-se

Entre ERC i els 'barons'

Pedro Sánchez saluda Oriol Junqueras al Congrés

La direcció d'Esquerra s'ha ofert reiteradament al PSOE per propiciar, mitjançant una abstenció, l'eventual investidura de Pedro Sánchez com a futur president del Govern espanyol. I Junts per Catalunya (JxC), o el sector d'aquesta formació controlat per Puigdemont i Torra, ja ha advertit, de la seva banda, de manera molt contundent, que votaran al Congrés en contra de la candidatura del líder socialista.

Les dues forces, sobretot JxC, s'han comportat com si el PSOE els hagués suplicat seu suport, quan la realitat és que, segons fonts d’ambdós partits, la direcció dels socialistes espanyols ha passat totalment de la posició de l'independentisme català al Congrés sobre l'eventual investidura de Sánchez. És a dir, la indiferència dels negociadors socialistes ha estat gairebé total.  Tanmateix, amb el canvi de postura de Pablo Iglesias l'abstenció d'ERC podria esdevenir  imprescindible per a la investidura de Sánchez.

El problema per al secretari general dels socialistes és que no podrà mantenir una clara actitud negociadora cap a la formació d'Oriol Junqueras perquè, segons fonts del PSOE, el líder del partit no vol enfrontament amb els barons de la formació, totalment contraris al suport independentista al candidat. Tot i això, Sánchez haurà de fer algun gest dirigit a Esquerra, perquè ara l'abstenció d'aquest partit sí que podria ser imprescindible.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat