Publicitat
Confidencial · 9 de Novembre de 2018. 00:00h.

Entre Lledoners i Waterloo

El poder està fora de Barcelona

Entre Lledoners i Waterloo

Imatge de l'habitatge llogat per Puigdemont a Waterloo (foto ‘L’Echo’- Kristof Vadino)

El principal poder institucional i polític de Catalunya és la Generalitat, però a hores d'ara, tot i que la seva seu és a Barcelona, es produeix una circumstància molt poc habitual: el poder polític de Catalunya no és a Barcelona, sinó que el comparteixen la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages), i la ciutat belga de Waterloo. Encara que, potser, també caldria afegir Madrid.

Tot i que el president de la Generalitat, Quim Torra, resideix a Barcelona, i està al Palau de la Generalitat, la seva presència és gairebé simbòlica, ja que es limita a obeir les instruccions que li arriben des de Waterloo, on roman fugit de la justícia espanyola l'expresident Puigdemont, amb alguns dels exconsellers del seu antic Govern. Torra ni tan sols s'atreveix a entrar al despatx presidencial.

I d'altra banda, importants representants empresarials i polítics visiten habitualment la presó de Lledoners per reunir-se amb el líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, que es troba empresonat a l'espera de judici pels fets de setembre i octubre de l'any passat, quan es va declarar la independència de Catalunya. No es pot oblidar que a Junqueras l'ha visitat, entre d’altres dirigents, el president de la gran patronal espanyola, la CEOE, Joan Rosell.

Publicitat

0 Comentaris

Publicitat