Publicitat
Confidencial · 19 de Març de 2020. 00:35h.

Epidèmia: el pla de Waterloo

Culpar Madrid si creix a Catalunya

Epidèmia: el pla de Waterloo

Un equip sanitari d'emergència actuant en un cas de coronavirus

Fonts independentistes expliquen que el desmarcatge de Torra del front unitari estatal, amb reticències del nacionalisme basc, sobre l'epidèmia del coronavirus, respon a una estratègia elaborada per Puigdemont a Waterloo. És a dir, no es tracta d'una reacció espontània del president de la Generalitat, sinó d'un plantejament planificat.

En aquest sentit, Torra, demanant el confinament de tota la població de Catalunya i que es tanquin les fronteres amb França, no només crea un conflicte de competències amb l'Estat, sinó que prepara el terreny per culpar les autoritats espanyoles en el cas que, posteriorment, es produís a Catalunya un augment considerable dels contagis.

Com era evident que el Govern espanyol rebutjaria la petició de Torra, un eventual augment de casos de coronavirus al territori català seria atribuït pels independentistes a aquesta negativa, atès que, segons argumentarien, si se'ls hagués fet cas, s'hauria frenat l'extensió de l'epidèmia a Catalunya. El resultat, en qualsevol cas, és que Espanya hagués estat la responsable.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 no soy nadie, barcelona, 19/03/2020 - 10:32

Nada nuevo bajo el sol, estoy convencido que si no se impuso el estado de alarma una semana antes y sí se fue avisando del mismo dos o tres días antes fue por culpa de estos impresentables del 3% (los clásicos y los que aspiran a quedarse con el mismo) Sus actos lo confirman.