Publicitat
Confidencial · 1 de Juliol de 2019. 00:25h.

ERC contradiu Forcadell

Sobre la llibertat d'expressió al Parlament

ERC contradiu Forcadell

Carme Forcadell i Roger Torrent, en una imatge d'arxiu

El principal argument de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell per defensar la seva actuació als moments de més tensió entre la Generalitat i l'administració espanyola, durant la tardor del 2017, va ser la llibertat d'expressió. Segons Forcadell, estava justificat políticament, i era lícit jurídicament, autoritzar la tramitació de resolucions suspeses pels tribunals per a no coartar la la llibertat d'expressió de la cambra i dels diputats.

Tanmateix, l'actual president del Parlament, Roger Torrent, d'Esquerra, ha actuat en contra del criteri de Forcadell, i no ha autoritzat la tramitació d'una iniciativa que proposava la recuperació de la declaració d'independència de Catalunya del 27 d'octubre del 2017. És una decisió que, per tant, deixa a una difícil posició jurídica i política la seva antecessora al càrrec.

Torrent va rebutjar la tramitació basant-se en els arguments del portaveu del seu partit, Sergi Sabrià, qui havia dit que la iniciativa que s'havia presentat "no serveix per declarar la independència. Ho diu la llei catalana i té tot el sentit del món que sigui així". Va afirmar també que l'informe dels serveis jurídics, als quals Forcadell mai no va fer cas, "és claríssim", i va negar que la norma pugui ser considerada "interpretable". És a dir, Esquerra va utilitzar la legalitat vigent per contradir Forcadell de manera molt contundent.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 02/07/2019 - 00:01

Exacto. Bacterio actúa de acuerdo a la ley (ojalá lo hubieran hecho antes), reconociendo implícitamente que Forcadell se la pasó por la bisectriz, dándole la razón a la Fiscalía.

#1 Yo, BARCELONA, 01/07/2019 - 19:30

Forcadell, pobrecita....igual que al Rufián y otra pobre gente como tú, os han utilizado y ahora que ya no les servís, os abandonan en una cuneta y adeeeeeeu. Así son vuestros amos lazis