Publicitat

Entre Waterloo i el Govern del PSOE

ERC, descol·locada

Oriol Junqueras saludant Pedro Sánchez al Congrés

L'enfrontament de Puigdemont i el grup de Waterloo amb l'administració espanyola pel que fa a l'ofensiva de l'Estat contra l'epidèmia del coronavirus, ha col·locat la direcció d'Esquerra a una posició d'ambigüitat, sense atrevir-se a donar suport a les iniciatives del Govern de Madrid, ni a fer un front comú amb Puigdemont i Torra.

Oriol Junqueras i el seu equip volen continuar mantenint la seva positiva relació actual amb el Govern de Pedro Sánchez, i per tant, no poden realitzar una crítica frontal de l'actuació de l'Executiu de Madrid en aquest afer. Tanmateix, els dirigents d'Esquerra intueixen que les eleccions catalanes no poden estar molt lluny, i no volen cedir tot l'espai de l'independentisme radical al grup de Waterloo.

El problema, segons admeten fonts de la formació, és que aquesta indefinició ha deixat el partit en fora de joc, atès que no ha plantejat una postura clara i ferma. Aquesta contradicció, que es produeix des que Esquerra va abandonar l'unilateralisme per decidir-se per la moderació i el pragmatisme, serà molt difícil de superar i és, de fet, el punt més negre del futur del partit dirigit per Junqueras.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Ton c., Sallent, 20/03/2020 - 10:12

Ara esteu a la vostre salsa arrosegant- vos per la merda que escampeu dia a dia, sou uns cracks. Que li espera al director un càrrec a Madrid com l' Hernández del Periódico.