Publicitat
Confidencial · 3 d'Octubre de 2019. 00:30h.

ERC és d'esquerres?

Vota contra les polítiques socials

ERC és d'esquerres?

Imatge del logon d'Esquerra

La realitat és que Esquerra és considerada generalment com a una formació que defensa les posicions de l'esquerra perquè aquesta paraula figura al seu nom i perquè els seus dirigents ho diuen. Tanmateix, moltes vegades sembla que la ideologia d'aquesta formació hauria de ser considerada exclusivament com a una de les varietats del nacionalisme, perquè les seves actuacions no són precisament d'esquerres.

Així, durant la recent sessió plenària del Parlament, dedicada bàsicament al debat sobre política general, Esquerra va votar, amb Junts per Catalunya, en contra de reduir un 30% les taxes universitàries i d'augmentar la inversió per a beques. També va votar en contra d'un pla de xoc sobre l'atenció a la salut mental de la infància, i de la creació de 2.000 noves places de centres de dia per a la gent gran.

D'altra banda, també caldria tenir en compte els anys de suport d'Esquerra a CiU, i després als seus hereus, que inclou, entre d’altres qüestions, la protecció parlamentària sobre els nombrosos casos de corrupció dels convergents. Esquerra ha plantejat sempre com a coartada d'aquestes posicions la defensa de la unitat independentista.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 Barretina a rosca, Black hole, 03/10/2019 - 18:01

Recuerdo una votación histórica en el Parlament donde se tenía que decidir si se quitaban las subvenciones a la escuela privada y/o concertada dedicandose todo el presupuesto de enseñanza a la escuela pública y gracias a los votos de la republicana Anna Simó y unos cuantos más de ERC se decidió seguir subvencionando a la privada/concertada.

#7 Barretina a rosca, Black hole, 03/10/2019 - 17:50

Debo estar equivocado o tener mala memoria, ¿durante la transición (creo que a principios de los 80) no hubo una refundación de ERC donde se declararon nacionalistas catalanes?

Solo hay que ver que todos los secretarios generales de ERC son ex-seminaritas y/o profundamente religiosos, para entendernos son unos carlistas de tomo y lomo.

#6 Lavictima, Lloret, 03/10/2019 - 14:15

Per baixar les taxes universitaries cap interes, per millorar la sanitat que esta sota minims tampoc... Pero curiosament per obrir centres amb personal per Menas ( molts de ells delinquents) amb el Sr. Homrani al capdavant el pressupost es il limitat. (en definitiva, tot un negoci)

#5 El nombre no hace la cosa, bcn, 03/10/2019 - 13:12

Estos son más de derechas que el PdCat, el PP ... Pero si hasta lo debatieron en uno de sus congresos hace años ! Que se quiten la E d'Esquerra, y que no confundan a la gente. El nombre no hace la cosa. Que yo me llame Generoso o Virtudes no implica que yo lo sea.

#4 Capit@n España, El koiné solo o con leche?, 03/10/2019 - 09:35

No son d'esquerres. Son dreta nacionalista identitaria. O sigui: extrema dreta amb consellers musulmans per disimular.

#4.1 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 03/10/2019 - 12:21

Lo curioso es que de poco les vale el disimulo, como si el islam fuera un movimiento de izquierdas, proletario y feminista