Publicitat

L'independentisme tindrà la majoria

ERC és qui mana

Oriol Junqueras, a la comissió del Parlament sobre el 155

Esquerra, després d'assumir un tarannà moderat i dialogant per negociar amb l'administració espanyola sobre el conflicte de Catalunya, continua mantenint el primer lloc a les enquestes sobre les properes eleccions catalanes. És a dir, el partit que dirigeix Oriol Junqueras ratifica el sorpasso sobre els exconvergents i se situa com el primer partit català. Tanmateix, tot indica que les formacions independentistes (ERC, Junts per Catalunya -JxC- i la CUP) mantindran la seva actual majoria absoluta al Parlament.

Per tant, l'estructura i característiques del proper Govern de la Generalitat seran qüestions controlades i gestionades pels dirigents d'Esquerra. De fet, tot el futur estarà condicionat per la decisió que Junqueras i el seu equip prenguin sobre les dues vies que es plantejaran l'endemà de les eleccions catalanes.

La direcció d'Esquerra és la que decidirà si es repeteix un Govern amb majoria independentista, o si s’artícula una majoria alternativa, mitjançant un tripartit o amb un pacte entre Esquerra i els comuns, si els números sumen. En qualsevol cas, és molt clar que la decisió, fonamental per al futur de Catalunya, serà presa per Esquerra.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 13/02/2020 - 01:07

El nacionalseparatismo agrocarlista se basa en el régimen de apartheid que instauró el Padrino. Por eso seguirán imponiendo su voluntad a la mayoría, siendo ellos la minoría. Como los afrikaner a los negros durante el apartheid. Solo que aquí la negritud no se ve, es ideológico-lingüística.