Publicitat
Confidencial · 14 de Gener de 2020. 00:15h.

ERC frena els convergents

Vol mantenir el seu gir cap a la moderació

ERC frena els convergents

Muntatge gràfic sobre Quim Torra i Oriol Junqueras

Els dirigents de Junts per Catalunya (JxC) volen provocar que Esquerra faci marxa enrere al seu gir cap a la moderació i el pragmatisme. En aquesta línia, estan plantejant propostes que, si s'apliquessin, podrien generar una cadena de reaccions que obliguessin finalment la direcció del partit d'Oriol Junqueras a trencar les seves relacions amb el PSOE, unes relacions que han permès la investidura de Pedro Sánchez com a president de el futur Govern espanyol.

Així, el sector de la Generalitat controlat per JxC pretenia permetre que Junqueras sortís de manera totalment il·legal de la presó, amb la cobertura pretesament legal d'un permís penitenciari per raons extraordinàries, per prendre possessió de l'escó del qual deia ser titular al Parlament Europeu. El permís havia de concedir-ho el Departament de Justícia, controlat per ERC. Òbviament, l'escàndol hagués estat molt considerable, i Esquerra s’hauria vist obligada a enfrontar-se al Govern de PSOE, que de la seva banda hauria de prendre decisions molt dures. ERC, però, i, especialment Junqueras, es van negar.

D'altra banda, precisament el Departament de Justícia, la consellera del qual és Ester Capella, dirigent d'ERC, ha ratificat la qualificació de segon grau dels líders independentistes empresonats després de la sentència del judici pels fets de la tardor del 2017. És un cop contra els sectors més radicals, entre ells JxC, que exigien  Esquerra la qualificació -no habitual aquests casos- de tercer grau. Justícia ha rebutjat les pressions dels radicals, evitant així un enfrontament directe amb el Govern del PSOE.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat