Publicitat
Confidencial · 18 de Desembre de 2018. 00:25h.

ERC inquieta els 'lobbies'

Perquè no planta cara a Torra

ERC inquieta els 'lobbies'

Imatge d'arxiu del líder d'ERC, Oriol Junqueras

Fa uns mesos, importants sectors de l'establishment català i espanyol estaven totalment convençuts que el líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, ja havia assumit totalment que la independència unilateral és inviable a hores d’ara. Per tant, creien que Junqueras era l'interlocutor vàlid per discutir sobre el futur de Catalunya, especialment, sobre la normalització de la situació institucional i política.

Tanmateix, segons fonts empresarials catalanes, aquesta situació està canviant. El motiu és que els lobbies catalans i espanyols consideren que Junqueras no està responent a aquestes expectatives, atès que no ha plantat cara ni a Puigdemont ni a Torra, ni s'ha pronunciat amb claredat sobre les actuacions dels comitès de defensa de la república.

Així mateix, consideren que Junqueras ha trigat massa temps a emetre una opinió desmarcant-se del suport del president Torra a la via eslovena, un suport interpretat per molts sectors en el sentit que assumeix la violència. En aquesta línia, lamenten que el líder d'Esquerra no sortís immediatament al pas d'aquest plantejament. Aquest conjunt de circumstàncies està provocant una clara disminució de la confiança d'amplis sectors empresarials en Junqueras i en Esquerra.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 M. Pilar, Barcelona, 18/12/2018 - 18:48

I, els empresaris es creuen tan llestos!!! Com han pogut caure al parany de Junqueras. Si él més independentista de tots i al que aspira és arribar a ser President, ni que hagi de ser per la via unilateral! A veure si espabileu tots els que penseu que s'ha tornat "moderat" Hahahahahaha!!!

#2 Menjamela Grandi, Anapurna, 18/12/2018 - 13:46

No entiendo qué clase empresarial y política hay en este país: el Ciniqueras es tan falso como el Fuigdemont y toda la demás purria golpista. La única diferencia es que está el trena. Y con el golpismo no se negocia: se le combate, se le derrota y se le destruye. Así tardemos 50 que 3000 años.

#1 Sharp, Tarragona, 18/12/2018 - 12:35

dESGRACIADAMENTE EL sR. oRIOL jUNQUERAS no da la talla. Es un hombre posiblemente muy honrado y fiel a sus principios. Pero para ser un autentico Lider, debe tomar decisiones graves , algunas en contra de sus propios principios e imponerlas a los suyos.

#1.1 M. Pilar, Barcelona, 18/12/2018 - 18:50

Honrado??? No sabe lo que es! Si hace algo incorrecto, se confiesa y hasta la próxima!!!