Publicitat
Confidencial · 10 de Gener de 2017. 00:29h.

ERC ja ha descartat el referèndum

Junqueras sap que no hi haurà consulta

ERC ja ha descartat el referèndum

Els més importants dirigents d'Esquerra, durant un acte del partit

Una de les raons del baix perfil d’actuació política dels dirigents d'Esquerra en general i d'Oriol Junqueras en particular és el seu convenciment que, a hores d'ara, és impossible el referèndum sobre la independència de Catalunya que el president Puigdemont ha promès per a la segona quinzena del proper mes de setembre.

Junqueras i el seu equip ja han assumit que la convocatòria és inviable, però no volen fer cap moviment que pugui provocar tensions que portin a una eventual ruptura de Junts pel Sí. La direcció d'ERC no vol aparèixer davant de l'opinió pública catalana com a responsable d'aquesta eventual ruptura.

L'estratègia d'ERC és mantenir l'actual status quo fins que es convoquin les properes eleccions catalans, a les quals es presentarà en solitari, prescindint de coalicions. Junqueras espera que els resultats electorals el col·loquin a la presidència de la Generalitat, des d'on s'aplicarà les seves pròpies concepcions sobre la forma d'aconseguir la independència, un afer que no veu com una cosa immediata, sinó com un objectiu a llarg termini.

1 Comentaris

Publicitat
#1 Claudia, Olivella, 12/01/2017 - 00:03

Quin periòdic és aquest?semblan el món al inrevés!