Publicitat
Confidencial · 24 de Juliol de 2019. 00:10h.

ERC juga a llarg termini

Vol ser el futur interlocutor d’Espanya

ERC juga a llarg termini

El líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, en una imatge d'arxiu

La direcció d'Esquerra juga a llarg termini, i ja planifica la seva actuació a la Catalunya del post procés sobiranista. En aquest sentit, els plantejaments conciliadors que el partit d'Oriol Junqueras està fent actualment pel que fa a Pedro Sánchez i el PSOE -malgrat el vot en contra a la primera votació de la investidura- són una mena d'inversió política de futur, ja que és molt possible que els socialistes governin l'Estat durant els propers anys, segons fonts d'Esquerra.

En aquest sentit, els dirigents d'Esquerra intenten garantir-se que, quan el procés estigui definitivament acabat, a l'Estat li caldrà un interlocutor a Catalunya, i el partit de Junqueras vol ser aquest interlocutor. Si ho aconsegueix, espera que pugui tenir una important incidència a la futura fase de reconstrucció institucional i política de Catalunya, que s'obrirà quan la situació comenci a normalitzar-se.

D'altra banda, segons les mateixes fonts, tot indica que els dirigents independentistes jutjats pels fets de la tardor del 2017, que van culminar amb una declaració d'independència de Catalunya, seran condemnats. Per tant, caldrà sol·licitar i negociar el corresponent indult, la qual cosa farà que calgui que llavors Esquerra tingui oberts els ponts de diàleg i negociació amb el PSOE, que és molt probable que estigui al Govern de l'Estat quan es produeixi la sentència.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat