Publicitat
Confidencial · 11 de Febrer de 2019. 00:03h.

ERC no se’n refia de l'ANC

Creu que la controla Puigdemont

ERC no se’n refia de l'ANC

Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, durant un acte a favor dels independentistes empresonats

El progressiu allunyament de la direcció d'Esquerra de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) és a hores d'ara gairebé total, i els principals dirigents del partit analitzen amb molta cura les iniciatives de la plataforma que dirigeix Elisenda Paluzie, iniciatives que normalment no són compartides pels components de la direcció de la formació que lidera Oriol Junqueras.

Aquesta situació contrasta amb l'excel·lent relació que, fins a la nova fase oberta al procés sobiranista pel fracàs independentista de la tardor del 2017, mantenien Esquerra i l'ANC. Però mentre Esquerra va treure conclusions d'aquell contundent fracàs, l'ANC va mantenir les seves postures de manera inamovible, com si els fets posteriors a la declaració d'independència del 27 d'octubre del 2017 mai no haguessin passat.

Fonts del partit de Junqueras diuen que Esquerra ha girat cap a l'abandó de l'unilateralisme, apostant pel diàleg i la negociació amb l'administració espanyola, per ampliar la base social de l'independentisme, mentre que l'ANC, controlada de facto per l'expresident Puigdemont i el seu grup de Waterloo, impulsa una estratègia que ignora la situació real i es mou entre la gestualitat, el simbolisme i la ficció. I Esquerra no pot compartir aquesta visió de la situació.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 M. Pilar, Barcelona, 11/02/2019 - 17:17

Doncs, jo no em refio de cap dels d'ells!!!