Publicitat
Confidencial · 20 de Maig de 2019. 00:15h.

ERC obsessiona Puigdemont

Especialment, Roger Torrent

ERC obsessiona Puigdemont

Puigdemont i Torrent, durant una reunió d’ambdós a Waterloo

L'actual situació d’allunyament molt considerable entre Esquerra i Junts per Catalunya (JxC), la marca electoral del PDECat que controla totalment Puigdemont, va estar inicialment provocada pel fet que, després del rotund fracàs del projecte independentista durant la tardor del 2017, Oriol Junqueras i l'equip de direcció d'Esquerra van girar cap a posicions moderades i pragmàtiques, marginant les postures més radicals, favorables a l'unilateralisme.

Tanmaeix, segons diuen fonts tant d'Esquerra com de JxC, hi ha un altre problema, i és l'autèntica obsessió de Puigdemont de fer responsable el partit de Junqueras del fet que no pogués ser investit president de la Generalitat telemàticament. L'expresident, fugat de la justícia espanyola a la localitat belga de Waterloo, considera els dirigents d'Esquerra els més importants responsable de la seva difícil situació política i judicial.

A més, Puigdemont personifica directament aquests problemes en el president del Parlament i dirigent d'Esquerra, Roger Torrent, a qui acusa des de Waterloo de negar-se a córrer cap risc per intentar la investidura telemàtica de l'expresident. També creu que Torrent és el principal impulsor de la idea d'un futur tripartit per a Catalunya entre Esquerra, els comuns i el PSC, deixant així aïllat JxC i, per tant, Puigdemont i el grup de Waterloo.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat