Publicitat
Confidencial · 4 de Juny de 2019. 00:05h.

ERC també fa volar coloms

"Consolidació de la república catalana"?

ERC també fa volar coloms

Imatge d'arxiu de la portaveu d'Esquerra, Marta Vilalta

A l’actual marc de l'escenari polític català hi ha un eix que condiciona el conjunt de les actuacions dels dirigents, els partits i les institucions: el suposat gir de la direcció d'Esquerra, especialment del seu líder, Oriol Junqueras, cap a posicions moderades i pragmàtiques, com a contrast amb les postures que mantenen Carles Puigdemont i Quim Torra que, amb el grup de Waterloo, tenen el control total de Junts per Catalunya (JxC), la marca electoral del PDECat. Aquests sectors defensen postures aparentment molt radicals, amb un llenguatge gairebé bèl·lic i uns plantejaments verbals totalment èpics, encara que només simbòlics.

Tanmateix, a hores d'ara l'establishment espanyol no se’n refia d’Esquerra, i encara es recorda l'engany de Junqueras a Soraya Sáenz Santamaría, l'exvicepresidenta del Govern de Mariano Rajoy, amb la denominada operació diàleg que va impulsar l'Executiu espanyol. I la realitat és que les actuacions d'alguns dirigents d'Esquerra semblen indicar que al partit de Junqueras hi ha col·lectius que comparteixen els plantejaments de Puigdemont, Torra i l'independentisme més radical.

És el cas de la portaveu del partit, Marta Vilalta, que recentment va fer unes declaracions, en la línia més ortodoxa del món imaginari i absolutament irreal que ha creat la bombolla virtual del radicalisme. Vilalta va demanar a les formacions polítiques independentistes "una unitat estratègica d'acció que faci possible la consolidació de la república catalana". És a dir, que segons Vilalta la "república catalana" existeix, està creada i funciona, i només cal un treball de "consolidació". Aquest tipus d'actuacions són les que provoquen a Madrid una enorme desconfiança cap al partit de Junqueras.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat