Publicitat
Confidencial · 22 d'Octubre de 2019. 00:00h.

ERC té 'ponts' amb Madrid

Aragonès-la Moncloa i Rufián-PSOE

ERC té 'ponts' amb Madrid

Pere Aragonès i Carmen Calvo durant una reunió (foto: 'Pool' Moncloa / JM Quadrat)

Tot i la tensió entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el del Govern espanyol, Pedro Sánchez, la realitat és que el problema afecta les relacions entre l'administració de l'Estat i els sectors de l'Executiu de Catalunya que estan controlats per Junts per Catalunya (JxC) i el grup de Waterloo, segons fonts de la Generalitat.

Tanmateix, fins i tot en aquests moments de forta tensió, sí que hi ha ponts mitjançant els quals es manté un cert diàleg Barcelona-Madrid, tot i que aquests contactes estan limitats, en el cas de Catalunya, als àmbits de poder i decisió de la Generalitat controlats per Esquerra. És a dir, l'aparent veto de l'administració de l'Estat afecta només JxC.

En aquest sentit, el vicepresident del Govern i titular del Departament d'Economia, Pere Aragonès, s'encarrega de la relació institucional, i té contactes amb la Moncloa, concretament amb la vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo. I el diàleg amb el PSOE està protagonitzat pel portaveu del grup d'Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Mefisto, Barcelona, 22/10/2019 - 18:20

¿Amb aquest pocasolta que ens volia vendre als xinos? Ni mitja paraula! Per sortir d'Espanya estava disposat a convertir Catalunya en l'Hong-Kong d'Europa! Quina colla de impresentables!