Publicitat
Confidencial · 28 de Gener de 2020. 00:10h.

ERC té secretària general?

Incògnita sobre el paper de Marta Rovira

ERC té secretària general?

Marta Rovira, al costat de Gabriel Rufián, atenent els mitjans de comunicació

Oficialment, si no més, Marta Rovira és la secretària general d'Esquerra, és a dir, la número dos després d'Oriol Junqueras, que és -en aquest cas no hi ha cap dubte- l'indiscutible número u. Tanmateix, fonts del partit diuen que alguns sectors es pregunten si el càrrec orgànic de Rovira dins de la formació és real.

Aquestes fonts es refereixen a la crisi actual de les relacions entre ERC i Junts per Catalunya (JxC) com el moment més greu del procés independentista, i la major fractura de la unitat de l'independentisme català. I fins la nit d'aquest dilluns, la secretària general oficial de la formació no havia dit absolutament res sobre aquests importants esdeveniments.

És probable que la manca de protagonisme de Rovira està relacionada amb el fet que el Govern suís -va fugir a Ginebra de la justícia espanyola- li hagi advertit que no vol actuacions polítiques mentre estigui refugiada al seu territori. Però, en qualsevol cas, el partit, i especialment Junqueras, hauria d'analitzar si mantenir nominalment Rovira a la secretaria general té algun sentit. Perquè a hores d'ara, es tracta d'una situació igual d'irreal i simbòlica com les que acostuma a escenificar JxC.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat