Publicitat
Confidencial · 24 de Gener de 2020. 00:23h.

ERC vol el cap de Cunillera

Per mantenir el seu suport al PSOE

ERC vol el cap de Cunillera

Imatge d'arxiu de la delegada de Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera

La continuïtat de la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, del PSC, està a una situació de greu risc, atès que la seva destitució és una de les exigències plantejades per Esquerra al PSOE durant les negociacions perquè el partit que dirigeix Oriol Junqueras propiciés la investidura de Pedro Sánchez com a cap de l'Executiu de Madrid.

Fonts de l'administració espanyola admeten que la petició està plantejada, i de fet, Esquerra i Junts per Catalunya ja van presentar -al setembre passat- al Parlament una proposta de resolució conjunta sobre la detenció de membres dels comitès de defensa de la república (CDR), exigint la dimissió "immediata" de Cunillera "per ser manifestament incapaç de garantir els drets fonamentals de la ciutadania".

Les mateixes fonts diuen que el risc que corre la delegada és considerable, atès que el PSOE, i sobretot Sánchez, són extremadament receptius a les peticions dels independentistes caalanes. El president de Govern espanyol és conscient que ha d'aprovar els pressupostos de l'Estat, i els vots dels diputats independentistes al Congrés són imprescindibles per aconseguir-ho.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 no soy nadie, barcelona, 24/01/2020 - 08:59

“por ser manifiestamente incapaz de garantizar los derechos fundamentales de la ciudadanía” ¿y los de los demás?¿y si estos analfabetos emocionales hubieran puesto una bomba? Solo podíamos cruzar los dedos para que les estallase a ellos en la cara, algo habitual dada la historia terrorista en cataluña

#1.1 Veciana, Barcelona, 24/01/2020 - 15:54

Qué panzadas de reir me daba en los 80 con aquellos zopencos...