Publicitat

Mitjançant la convocatòria electoral

ERC vol frenar Mas

Mas i Junqueras quan dirigien el Govern de la Generalitat

La direcció d'Esquerra no vol Artur Mas com a candidat a la presidència de la Generalitat a les properes eleccions catalanes. L'expresident està intentant encapçalar la llista del conglomerat convergent en aquests comicis, encara que les pugnes internes entre els hereus de Convergència i la inhabilitació judicial de Mas per ocupar càrrec públic fins el 23 de febrer del 2020 (per l'intent de referèndum il·legal del 9-N del 2014) compliquen les seves aspiracions.

Fonts d'ERC diuen que, tot i que les enquestes són molt favorables al partit, un enfrontament entre Mas i Pere Aragonès podria ser molt arriscat per a l'actual vicepresident del Govern i conseller d'Economia. És possible que la llista d'Esquerra fos encapçalada per Oriol Junqueras, però es tractaria d'una qüestió simbòlica, atesa la situació judicial del líder de la formació. Per tant, Aragonès, que en aquest cas ocuparia el segon lloc, seria el presidenciable de facto.

En aquest sentit, dirigents d'Esquerra intenten frenar les pretensions de Mas de ser candidat, i una de les opcions per aconseguir que no es presenti seria que les eleccions es realitzessin abans del final de la inhabilitació de l'expresident de la Generalitat. Mas, de la seva banda, està maniobrant per retardar la convocatòria electoral, amb l'objectiu de poder presentar-se a les eleccions sense problemes judicials.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat