Publicitat
Confidencial · 9 de Juliol de 2013. 00:20h.

Error amb Catalunya Caixa

L'Estat perdrà ara més diners

Error amb Catalunya Caixa

Imatge de la seu central de Catalunya Caixa a Barcelona

Finalment, l'aposta del ministre d'Economia, Luis de Guindos, amb Catalunya Banc, el banc sorgit de la fusió de Catalunya Caixa amb d'altres entitats més petites, ha resultat errònia. I el mateix passa amb Novagalicia Banco, creat arran de la fusió de les dues grans caixes gallegues.

De Guindos no va voler vendre Catalunya quan hi havia ofertes, per no donar als compradors un esquema de protecció d'actius (EPA), una espècie d'assegurança per garantir els crèdits morosos. La quantitat corresponent a aquest EPA se sumaria als 12.000 milions injectats per l'administració pública a l'entitat. En el cas de Novagalicia Banco, l'Estat hi ha injectat fins ara uns 9.000 milions.

Tanmateix, segons fonts financeres, el pas del temps ha empitjorat la situació. Ara, el Govern de l'Estat haurà d'afrontar les vendes de Catalunya Banc i Novagalicia Banco, dotant-los d'uns EPA més elevats que si s'haguessin venut les dues entitats fa uns mesos. És a dir, caldrà injectar més diners del contribuent. El de Catalunya Banc podria ser de 4.000 milions, i el del banc gallec de 3.000 milions.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat