Publicitat
Confidencial · 13 de Maig de 2019. 00:30h.

Error de principiants

Relliscada socialista amb el Senat

Error de principiants

Pedro Sánchez i Miquel Iceta durant una reunió d’ambdós

El president del Govern espanyol, i candidat a repetir al càrrec després del 28-A, Pedro Sánchez, i el primer secretari del PSC i diputat al Parlament, Miquel Iceta, han comès un error, que fonts dels socialistes catalans consideren que és de principiants en la política, amb la decisió del líder del PSOE que Iceta sigui el futur president del Senat.

Sánchez i Iceta van donar per fet que el Parlament concediria al líder del PSC el suport que li cal per esdevenir senador autonòmic, i ocupar al Senat l'escó de José Montilla per a, posteriorment, ser elegit president de la cambra. Aquest últim tràmit no planteja cap problema, ja que el PSOE té la majoria absoluta després de les eleccions del passat 28 d'abril. Ambdós no van tenir en compte que diversos grups del Parlament posarien dificultats a la proposta perquè Iceta esdevingui senador, unes dificultats que ja han endarrerit els terminis que Sánchez havia decidit per a l'operació.

A més, les apel·lacions d'Iceta i Sánchez a la tradició ia la cortesia parlamentàries, semblen una broma. Obliden que l'independentisme ha tancat el Parlament cada vegada que li ha interessat per evitar que es manifesti públicament la seva profunda divisió interna. I obliden el que va passar al Parlament amb els drets de l'oposició parlamentària el 6 i el 7 de setembre del 2017, entre d'altres actuacions que difícilment poden considerar-se un exemple de cortesia parlamentària.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 teruel existe, BCN, 13/05/2019 - 11:11

Creo que el PSOE ha sido muy ingenuo (con la mili que tienen!). Si les intesaba Iceta de presidente del senado, debían haberlo propuesto sin decir para que iba. Habría salido sin problemas, y cuando ya fuera senador, a la presidencia. Todo el mundo habría interpretado que defenestraban a Iceta para renovar la cúpula del PSC.

#3 Pep, Al-Barcino, 13/05/2019 - 09:29

Esto demuestra lo poco que Sánchez conoce a los nacionalistas catalanes, y cómo desconoce la estrategia adecuada para tratarlos... Sánchez se piensa que dándoles de comer, los nacionalistas catalanes se hartarán: pero es todo lo contrario, cuanto más los alimentes, más voracidad tendrán. Son insaciables. Hay que derrotarlos, no contentarlos.

#2 M. Pilar, Barcelona, 13/05/2019 - 09:16

Lo tienen muy claro. Si no aceptan quien perderá será ERC. Si no, al tiempo!

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 13/05/2019 - 00:31

A ver cuando despiertan en el PSOE y se dan cuanta que se enfrentan a fanáticos.