Publicitat

Amb la proposta d'un altre referèndum

Error de Puigdemont

Imatge d'una votació durant la jornada de l'1-O del 2017

La proposta de Puigdemont d'organitzar un referèndum, és a dir, una jornada similar a la de l'1 d'octubre del 2017, com a resposta a la sentència del judici pels fets de la tardor d’aquest mateix any, ha estat rebuda amb sorpresa per amplis sectors de l'independentisme que, inicialment, consideren que a hores d'ara el moviment independentista no té la força que caldria per a una actuació d'aquest tipus, segons diverses fonts independentistes.

A més, algunes forces, com a Esquerra, estan en contra perquè creuen que es tractaria d'una actuació que significaria la volta a l'estratègia de tipus unilateral, un plantejament que el partit que dirigeix Oriol Junqueras rebutja, atès que des del fracàs del projecte independentista durant la tardor del 2017, ha girat cap a posicions pragmàtiques i realistes, descartant enfrontaments amb l'Estat.

Altres sectors critiquen que la convocatòria d'un nou referèndum significaria deslegitimar un dels mantres de l'independentisme, l'intent de referèndum de l'1 d'octubre del 2017. De fet, bastants dirigents independentistes estan convençuts que Puigdemont ha fet aquesta proposta no més per mantenir viu el seu protagonisme polític, i creuen que ni tan sols l'expresident veu viable repetir una jornada com la de l'1-O.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 Miquel, Girona, 19/09/2019 - 18:19

Si ja es va fer i va guanyar el Si. Que esperen a fer la DUI? altre referendum i més cops? Penso dits temes ho tindrien de discutir dins dels partits i despres entre partits independentistes l'objectiu. Referendum tb estaria bé per reafirmar clar. La gent te el seu dret a dir clar. Moltes megamani i els qe no hi van que tb a favor...

#1.1 Albert, BCN, 19/09/2019 - 23:07

La republica no existe, idiota.