Publicitat

JxC té difícil presentar Puigdemont

Es busca candidat

Laura Borràs, Quim Torra i Carles Puigdemont, durant un acte de JxC

Es produeixi o no un avançament de les properes eleccions catalanes, Junts per Catalunya (JxC) té un problema per designar el seu cap de llista. L'opció de Puigdemont serviria per fer soroll i crear polèmica, però és improbable que pugui presentar-se fins i tot si el Tribunal Europeu de Drets Humans de Luxenburgo decidís, com sembla molt probable, que Oriol Junqueras té immunitat com europarlamentari, la qual cosa també podria afectar Puigdemont .

Una alternativa clara era Laura Borràs, però és inviable perquè podria ser imputada de manera imminent, després que la jutgessa titular de jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona, Silvia López Mejías, hagi remès al Tribunal Suprem el sumari que li ha obert per quatre presumptes delictes de corrupció (prevaricació, malversació, frau administratiu i falsedat documental). Hi hauria comès aquests delictes, entre 2013 i 2017 com a presidenta de la Institució de les Lletres Catalanes, un organisme públic dependent de la Generalitat.

D'altra banda, Torra serà inhabilitat judicialment per ocupar càrrec públic per desobediència a la Junta Electoral sobre retirada de propaganda independentista. Així mateix, tot i que sona el nom del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, es tracta d'un dirigent que seria vetat per Puigdemont, que ho considera molt proper a Artur Mas, un criteri que també descartaria una altra opció, la consellera d'Empresa, Àngels Chacón.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Que pleguin, Bcn, 11/12/2019 - 14:23

Plegueu ja d'una vegada

#1 un musclu, bcn, 11/12/2019 - 13:25

Jo possari la filla del Torrat, la que talla autopistes....i aixi els CDR ja estarien al govern directament. No cal disimular