Publicitat

Signes a JxC d'un gir cap al pragmatisme

Es modera Waterloo?

Puigdemont i Torra, amb altres dirigents independentistes, a Waterloo

Aquests dies s'està produint un aparent gir de Junts per Catalunya (JxC) cap a una posició menys radical. Fonts independentistes diuen que aquests moviments, encara incipients, s'estan realitzant a conseqüència de la constatació que s'està estenent a l'entorn de Puigdemont, en el sentit que la negociació amb el PSOE que està protagonitzant Esquerra en solitari, deixa Waterloo completament aïllat.

Per això JxC va retirar fa dies la moció sobre l'autodeterminació que havia presentat al Parlament per dificultar la negociació d'ERC amb el PSOE. La direcció d'Esquerra, beneficiada pel nou tarannà de Waterloo, es va comprometre, com a contrapartida, a cedir un senador a JxC perquè pugui formar grup propi a la cambra baixa espanyola.

A més, JxC ha rebaixat últimament el to de les seves crítiques a Esquerra que, de la seva banda, ha obligat Pedro Sánchez a anunciar que trucarà Torra, com aquest exigia. Meritxell Budó va reflectir aquest dimarts el nou clima de les relacions amb els exconvergents negant-se a valorar la negociació entre Esquerra i el PSOE amb l'argument, totalment inconsistent, que el Govern no comenta els moviments dels partits. Amb aquest aparent gir cap a la moderació, Puigdemont busca el protagonisme perdut.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat