Publicitat
Confidencial · 16 d'Abril de 2019. 00:25h.

Es pensen que són un estat

"Igual que Espanya, França i Regne Unit"

Es pensen que són un estat

Carles Puigdemont i Quim Torra en una imatge d'arxiu

Un dels principals errors que està cometent el moviment independentista és que confon el seu control polític de la Generalitat amb la gestió d'un autèntic estat català, la qual cosa és, segons fonts de l'oposició parlamentària, una actitud que encaixa perfectament dins del marc de ficcions i situacions irreals al qual es mou l'independentisme radical català a hores d’ara.

Aquesta concepció es va posar de manifest fa dies, arran d'una pregunta parlamentària al president Torra d'Inés Arrimadas, líder de Ciutadans a Catalunya, sobre la reforma que preveu dels Mossos d'Esquadra, que té l'objectiu de crear una unitat d'escortes que, en principi, quedaria fora del control dels comandaments policials del cos, per dependre de l'autoritat política. Aquest afer ha provocat una considerable inquietud al Govern espanyol.

Torra va contestar fent una demostració d'aquesta confusió a la qual cau el president de la Generalitat, pensant que gestiona no l'administració d'una comunitat autonòmica, sinó un estat català: "Fem el mateix que s'ha fet a Espanya, França i el Regne Unit, però la seva visió provinciana li ho impedeix veure". És a dir, el fet real que Catalunya sigui una comunitat autònoma, no un estat, és una "visió provinciana".

Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Onofre de Dip, Barcelona, 16/04/2019 - 07:02

Sí, «igual que Kosovo, Albània, Montnegre o Sèrbia».
Això hauria estat més correcte.

#2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 16/04/2019 - 01:01

Racistorra Pancha y su republiqueta Barataria.

#1 Tabarnés puro, Barcino, 16/04/2019 - 00:31

Es que viven en su realidad paralela para lelos. El Torrao seguro que ya le ha hecho el ojo a un 'air force one' como los USA..
Jajajajaja!!