Publicitat

Per la imatge corrupta del seu pare

Escac al Rei

El Rei, Felip VI, amb el seu pare, el Rei emèrit, Joan Carles I, en una imatge d'arxiu

El Rei, Felip VI,va dirigir aquest dimecres un breu missatge al poble espanyol sobre la crisi del coronavirus, sense fer cap esment sobre les recents informacions pel que fa a un important cas de presumpta corrupció del seu pare, el Rei emèrit, Joan Carles I. Mentre el cap de l'Estat protagonitzava la seva intervenció, es produïen àmplies caceroladas com a protesta contra la monarquia a molts punts d'Espanya.

Fa dia es va revelar que Joan Carles I era el titular d'una fundació amb seu a Panamà, que tènia un compte a la ciutat suïssa de Ginebra, on s'havien dipositat 100 milions d'euros, procedents de l'Aràbia Saudita, un afer que investiga la fiscalia suïssa. Part d'aquesta quantitat va ser després transferida a un compte de Corinna Larsen l'amant del Rei emèrit entre 2004 i 2012. Més recentment es va informar que l'actual Rei, Felip VI, apareix com a segon beneficiari de la fundació amb seu a Panamà. El cap de l'Estat ha reaccionat amb un comunicat al qual, després d'admetre que coneixia el cas des de fa un any, retira l'assignació econòmica de la Casa Reial al seu pare i renúncia a la seva eventual herència. També diu que va informar “a les autoritats competents”.

L'episodi planteja diversos problemes: que el Rei apareixia com a segon beneficiari d'una fundació dotada amb diners il·legals; que Felip VI coneixia l'afer des de fa un any, i no ho ha fet públic fins ara, en plena crisi del coronavirus, la qual cosa podria indicar un intent que el ressò mediàtic de l'epidèmia tapi l'afer; que cap de les “autoritats competents” (el Rei no especifica a qui es refereix) ha ratificat que fos informat del cas, i que l'actual cap de l'Estat no ha fet cap esment al fet que el seu pare hauria de repatriar a Espanya els diners d'aquesta fundació. Entre d’altres qüestions.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 maite cejas, mar del plata--bs as-arg., 19/03/2020 - 21:47

¡¡..D`una vegada per totes este d`acabar amb la realessa espanyola... estem al segle xxi... fora mantinguts...sense fer res....i mes a mes de per vida ells i els hereus..que no cal tenir-lus.......¡¡ REPUBLICA...amb eleccions triades per la gent....¡¡¡

#2 Veciana, Barcelona, 19/03/2020 - 15:47

Todo esto será cierto,pero no he oído aún ninguna cacerolada contra los sociatas por los eres falsos de Andalucía o contra lo que robaron los Pujol. Ya no nos chupamos el dedo porque ya somos mayorcitos.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 19/03/2020 - 14:45

No es que el rey aproveche el virus para airear lo de su padre. Es que desde los socios comunistas del gobierno han hecho que coincida con el virus precisamente para todo lo que usted apunta aquí. Los mismos comunistas po(n)démicos que ayer organizaron el numerito, junto con sus socios nazionalseparatistas. El objetivo es el golpe de estado.