Publicitat
Confidencial · 18 de Maig de 2017. 00:00h.

Espanya controla el deute català

L'Estat té dos terços de la xifra total

Espanya controla el deute català

El vicepresident i responsable d'Economia, Oriol Junqueras, amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro

Segons els dirigents del moviment sobiranista català, Catalunya està molt a prop de proclamar la seva desconnexió de l'Estat espanyol, però al marge d'altres consideracions, la realitat de les dades financeres sobre les relacions entre els dos territoris no confirma aquestes previsions.

Així, les últimes dades difoses pel Banc d'Espanya sobre els deutes de les comunitats autònomes indiquen que la Generalitat acumula un deute superior als 75.000 milions d'euros. I el problema per a la Generalitat, davant d'una eventual desconnexió, és que aproximadament dos terços d'aquest deute estan en mans de l'Estat espanyol.

A més, aquesta dependència de l'Estat del deute de Catalunya té una clara tendència no només a mantenir-se, sinó a créixer, atès que la Generalitat segueix demanant recursos financers a l'Estat, concretament al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), que depèn del Ministeri de Hisenda, dirigit per Cristóbal Montoro.

1 Comentaris

Publicitat
#1 Pepe, Alacant, 18/05/2017 - 09:12

La realidad es que las agencias internacionales de calificación de riesgo (a 2017) sitúan a Cataluña entre las peores de las autonomías españolas, sin el FLA estaría en quiebra, pero "desconectada" la quiebra está segurada.