Publicitat

Amb la presa de possessió independentista

Espanya s’empipa

Imatge d'una caseta de propaganda de Vox a l'Hospitalet

Fonts de partits polítics estatals consideren que els independentistes catalans van aconseguir difondre una imatge tercermundista de les institucions de l'Estat espanyol amb el seu show durant la presa de possessió dels seus representants, actualment empresonats, al Congrés dels Diputats i al Senat dimarts passat. Però aquest èxit, afegeixen, té contrapartides.

I una d'aquestes contrapartides és, diuen, que els fets que aquests representants independentistes van protagonitzar al Congrés i el Senat han disminuït les simpaties, que ja eren molt escasses, que les reivindicacions independentistes havien aconseguit fora de Catalunya. De fet, aquesta actuació dels independentistes va generar un important rebuig d’amplis sectors de l'Estat.

A més, tenint en compte que el projecte independentista és el principal responsable de l'emergència de Vox a Espanya, el xou del Congrés i el Senat dóna arguments a aquest partit i al conjunt del nacionalisme espanyol. En aquest sentit, Vox és un dels grans beneficiats per la interpretació teatral de l'independentisme català a les Corts.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#3 Chris, Lleida, 23/05/2019 - 18:21

Opino que el rebuig transcendeix paradetes de grups polítics com Vox (parlant de la foto de la notícia), i és més aviat un rebuig per part de la societat en general. Aquests processistes no volen simpatía, volen sotmetiment a les seves exigències sense el diàleg que sempre pretenen portar a terme. Provoquen en tot moment per recordar-ho

#2 Protágoras, bcn.España, 23/05/2019 - 11:38

El principal responsable de lo que sucede es Rivera. C's debería haber dado su apoyo al PSOE para formar un gobierno fuerte y estable a cambio de mano dura con el nacionalismo y medidas concretas en Cataluña. Hacer irrelevante al nacionalismo era uno de los objetivos para lo que creamos C's. Y ahora tenían la ocasión.

#2.1 Chris, Lleida, 23/05/2019 - 18:16

PSC tiene buena parte de culpa, por la expansión casi descontrolada en todos los ámbitos de la sociedad en Cataluña. PSOE no le ha puesto palos a las ruedas de este declive social en Cataluña, por lo tanto, es partícipe de este show de irresponsabilidad política

#2.3 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 23/05/2019 - 23:53

Rivera tenía que haberse tragado el orgullo tras la metedura de pata de afirmar que no se aliaría con el PSOE y haber apoyado a Sánchez el Bello como el menor de los males. El miedo a perder fuerza en la lucha por ser el partido de derecha civilizada de España, que lo tenía ganado tras la pésima campaña del PP, también debió pesar.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 23/05/2019 - 00:15

Totalmente de acuerdo en que dieron una imagen del parlamento tercermundista. Después de haber convertido el Parlament de Cataluña en tercermundista permanente, ahora intentan hacer lo mismo con el español. Son como el rey Midas, pero con otro material de desecho orgánico.