Confidencial · 8 d'Octubre de 2019. 00:05h.

Esperpent convergent

Segueix l'embolic de sigles i partits

Esperpent convergent

L'expresident Puigdemont, durant un acte del PDECat

La convocatòria de les eleccions generals espanyoles per al proper 10 de novembre s'ha produït sense que l'espai polític exconvergent hagi solucionat el problema que planteja l'existència de tres esructuras diferents que pretenen representar aquest sector polític i social: el PDECat, Junts per Catalunya (JxC) i la Crida Nacional per la República.

Encara que JxC va sorgir com a la marca electoral del PDECat, el proper 10-N ambdues formacions utilitzaran el format de coalició, amb unes candidatures suposadament consensuades, imposades de fet per l'expresident Puigdemont. Al marge de tot aquest sorprenent embolic queda la Crida, una tercera organització creada per Puigdemont i el grup de Waterloo amb l'objectiu d'absorbir les altres dues, la qual cosa no ha aconseguit a hores d’ara.

En realitat, segons fonts exconvergents, el problema està provocat per la decisió de Puigdemont d’esdevenir el líder únic d'aquest àmbit polític i electoral. Atès que l'expresident ha trobat molta més resistència de la que havia previst, tot aquest procés de recomposició de l'espai convergent està paralitzat ara per ara. De tota manera, els apparatchik de Waterloo segueixen intentant imposar aquesta unificació.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat