Publicitat

CIS: el doble en intenció de vot

Esquerra arrasa JxC

Gràfic sobre l'últim baròmetre del CIS

L'últim baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) de l'Estat conté una dada que, d'una manera sorprenent, ha tingut un escàs ressò mediàtic a Catalunya. Es tracta de la confirmació rotunda que el denominat sorpasso d'Esquerra sobre els exconvergents, Junts per Catalunya (JxC), és ja una realitat indiscutible.

Segons les previsions electorals que conté el baròmetre, Esquerra gairebé duplicaria JxC en intenció directa de vot a unes eventuals eleccions generals. En aquest sentit, les xifres del CIS indiquen que el partit dirigit per Oriol Junqueras seria votat per un 19,4% dels enquestats. De la seva banda, JxC aconseguiria el 10,9%.

Amb aquestes dades, segons l'enquesta, Esquerra seria la primera força electoral a Catalunya, i JxC la tercera, per darrere del PSC, que obendría un 14,1%. Per sota dels exconvergents, tot i que molt a prop figurarien els comuns de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que aconseguirien un 9,4% dels vots.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Alejandro, Santa Coloma de Gramanet, 22/01/2020 - 15:28

Y asi hasta desaparecer, si cuado Mas perdia 12 escaños en cada votacion que hacia y en cada una se acercaba mas a las tesis independentista y des de entonces cuanto mas insisten en la independencia mas votos pierden y son ciegos hasta para ver eso