Publicitat
Confidencial · 9 de Març de 2018. 00:20h.

Esquerra, escapçada

Per l'ofensiva judicial espanyola

Esquerra, escapçada

El líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, durant una reunió del consell nacional del partit

Esquerra està afrontant les actuals negociacions amb Junts per Catalunya (JxC) i la CUP, a més de la pressió de l'administració espanyola, en una situació molt difícil, ja que el partit es troba gairebé totalment escapçat a conseqüència de l'ofensiva de l'administració judicial de l’Estat contra el procés sobiranista català.

El principal problema és que el seu líder, Oriol Junqueras, està empresonat de manera preventiva, però amb unes expectatives judicials molt negatives, segons reconeixen fonts del seu partit. A més, gran part de la resta dels dirigents que podrien assumir el relleu de Junqueras i constituir un nucli directiu operatiu, també estan afectats per l'actuació dels tribunals de l'Estat.

Així, a hores d'ara es troben sota control judicial i a l'espera del corresponent judici Marta Rovira, Raül Romeva, Carme Forcadell, Pere Aragonès, Lluís Salvadó, Josep Maria Jové, Meritxell Serret (fugada amb Puigdemont a Brussel·les), Anna Simó, Dolors Bassa i Carles Mundó (que ha anunciat la seva retirada de l'activitat política).

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Rodejet, Barcelona, 09/03/2018 - 21:07

Serret " fugada " ?.
Realment el discurs de la postveritat de l'admirat per en Rius, Trump, comença a ser el predominant en aquest digital.
Els membres de la Monarquia espanyola condemnats per un tribunal espanyol que viuen a Suïssa també són "fugats" ?.