Publicitat
Confidencial · 10 de Gener de 2018. 00:25h.

Esquerra vol fer marxa enrere

Veu inviable la independència ara per ara

Esquerra vol fer marxa enrere

Oriol Junqueras al costat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart

El projecte d'Oriol Junqueras i el seu equip, que consideraven segura la seva victòria el 21-D, com pronosticaven les enquestes, consistia a plantejar un programa que ajornava la reivindicació de la independència de Catalunya, per dedicar-se a governar la Generalitat exercint totes les competències i intentant aplicar polítiques socials que poguessin revertir les retallades realitzades per Artur Mas per fer front a la crisi econòmica.

La independència s'ajornava perquè la direcció del partit considera que es tracta d'un plantejament inviable ara per ara, i en aquest sentit, es defensa una certa marxa enrere que col·loqui Esquerra a posicions més realistes que les mantingudes fins ara, i que facilitin la normalitat institucional a Catalunya, recuperant el control de la Generalitat, actualment en mans de l'administració espanyola.

Tanmateix, el fet que la candidatura de l'expresident Puigdemont superés ERC el 21-D va canviar totalment l'escenari. Ara, Junqueras i els dirigents més propers es veuen obligats a intentar consensuar les decisions amb un Puigdemont que té la iniciativa i que planteja propostes que estan molt allunyades dels projectes de la direcció d'Esquerra.

1 Comentaris

Publicitat
#1 James, Tabarnia, 10/01/2018 - 17:48

La marxa enrere no es fiable. Si et vas al llit amb el PetdeCat millor usar un preservatiu