Publicitat

L'independentisme no creix

Estancament

Imatge d'un gràfic electoral

Tot i que els dirigents independentistes segueixin utilitzant un llenguatge inflamat i una retòrica èpica, la realitat és que estan convençuts que el projecte està absolutament estancat ara per ara, atès que no s'ha aconseguit ampliar el que anomenen la base social favorable a la independència de Catalunya.

Fonts independentistes asseguren que la celebració de la Diada ha convençut els dirigents independenistas que la situació s'ha estancat. Encara que reunir entre 300.000 i 400.000 persones -sembla el càlcul més solvent- és un èxit de convocatòria, la manifestació tenia el to d'una gran festa familiar, i probablement sigui un error atribuir als participants a la concentració una intencionalitat política concreta.

En qualsevol cas, van acudir menys manifestants del que s'havia previst, i a més va seguir la tendència descendent dels últims anys. De fet, la Diada ha perdut transcendència, i aquesta vegada ha servit, bàsicament, per donar una imatge de divisió i desconcert totals. Els líders independentistes han constatat que la situació és d'estancament, i no troben una sortida adequada.

Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Anna C, Barcelona, 16/09/2018 - 12:19

..."dado que no se ha conseguido ampliar lo que denominan la base social favorable a la independencia de Catalunya..."
Ampliar?? Comoo? Cualquier persona sabe que tanta insistencia y sobre todo las formas...conduce justo a LO CONTRARIO. Al final se quedarán solo los más radicales.

#1 M, Sabadell, 14/09/2018 - 16:50

Hasta las personas mas influenciadas se están dando cuenta que el pasarse unas horas en una avenida de Barcelona, siguiendo instrucciones de unos cuantos garrulos, o pasarse las noches colgando lazos que al día siguiente el ayuntamiento los quita, no conduce a nada positivo, al contrario cada vez aumenta el número de detractores, por cansinos.