Publicitat
Confidencial · 6 d'Octubre de 2017. 00:10h.

Eurocambra: tret per la culata

El Parlament Europeu critica el Govern

Eurocambra: tret per la culata

Imatge de la seu del Parlament Europeu a Brussel·les

L'actuació de les forces de seguretat de l'Estat el passat diumenge, per impedir el referèndum sobre la independència de Catalunya, ha intentat ser aprofitada en el marc de l'acció exterior del Govern de la Generalitat per aconseguir adhesions i suports al projecte independentista des de l'estranger.

L'objectiu més concereto era la Unió Europea (UE), però la Comissió va mantenir el seu suport a l'actual legalitat de l'Estat espanyol, considerant que es tractava d'un afer intern d'Espanya, encara que sí que va fer una crida al diàleg. Després de la decepció, l'independentisme va portar la qüestió al Parlament Europeu.

Tampoc aquesta vegada, però, el Govern de la Generalitat no va aconseguir els seus objectius, ja que durant el debat a l’eurocambra la posició majoritària va ser favorable a la defensa de la legalitat de l'Estat espanyol, rebutjant el referèndum de l'1-O per il·legal. A més, els suports més destacats a l'independentisme català van arribar, bàsicament, de grups ultradretans.

1 Comentaris

Publicitat
#1 PQG , Península Ibérica , 06/10/2017 - 01:24

Ni la Comisión ni el parlamento europeo apoyarían a quien apoyan los eurófobos, escupen hasta en su legalidad inconstitucional y enturbian con bulos la realidad de la actuación policial del 1-O haciendo muy difícil averiguar si la poli se propasó o cuánto lo hizo e intentan pasar una farsa como un referéndum válido tras fracturar a la sociedad