Publicitat

Investigar el Rei Juan Carlos

Fan volar coloms

Imatge del Rei emèrit, Juan Carlos I

La Mesa del Parlament ha aprovat una proposta de Junts per Cataluya (JxC) per crear una comissió de la cambra que investigui "les activitats irregulars o delictives de persones vinculades a la família reial". La iniciativa de JxC va ser també recolzada per Esquerra, la CUP i els comuns. De fet, aquestes eventuals investigacions es centrarien especialment a la figura del Rei emèrit, Juan Carlos I, pare de l'actual cap de l'Estat, Felipe VI.

Tanmateix, especialistes en dret polític i constitucional consideren que aquest plantejament no té cap possibilitat de tirar endavant, ja que segons la normativa legal actualment vigent, el Parlament de Catalunya no té competències per crear una comissió de diputats amb l'objectiu de realitzar una investigació com la que ha aprovat la Mesa de la cambra.

Per tant, segons les mateixes fonts, si finalment el Parlament creés aquesta comissió, és segur que el Govern de l'Estat presentaria la corresponent impugnació davant del Tribunal Constitucional i, si l'Executiu espanyol ho sol·licités a l'escrit del recurs, l'acord del Parlament seria anul·lat automàticament des del moment en què el Constitucional admetés a tràmit aquest escrit.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 M, Sabadell, 03/12/2018 - 13:29

A esta tropa de investigadores, les recomendaría que antes se entrenen investigando el ADN de los ratones colorados, así estarían entretenidos y no se aburrirían como parece que les ocurre con bastante frecuencia.