Confidencial · 4 de Juliol de 2019. 00:25h.

Fanatisme lingüístic

Campanya contra el castellà

Fanatisme lingüístic

Imatge d'una estelada

L'imparable enfonsament del projecte independentista, i la impotència per reaccionar de manera efectiva, està provocant una radicalització de l'independentisme als àmbits als quals té competències molt considerables, com a la política lingüística, l’administración de justícia (amb els privilegis concedits a Oriol Pujol) , els mitjans de comunicació públics (incrementant la seva utilització propagandística) i els Mossos d'Esquadra (gestionant el cos policial amb criteris purament polítics).

Destaquen especialment els excessos d'una política lingüística directament dirigida contra el castellà, que està arribant a graus de fanatisme desconeguts fins ara. És el cas de la negativa -posteriorment rectificada- de la portaveu del Govern i consellera de Presidència, Meritxell Budó, a respondre preguntes en castellà, o l'amenaça en el mateix sentit feta pel nou president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell.

Així mateix, aquest integrisme lingüístic està sent fomentat des dels mitjans de comunicació de la Generalitat, amb falsedats sobre una suposada situació de perill del català davant del castellà. En un d'aquests programes, un activista cultural lamentava que la majoria dels aparells elèctrics no incloguin l'opció del català. Aquest activista va arribar a fer el següent plantejament: “Comencem a parlar amb la rentadora, amb la nevera, amb la màquina d'escalfar el pa. Li dius hola, ponme unas tostadas. I per què ho hem de fer en castellà, això?”.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#8 Esther, Masnou, 04/07/2019 - 22:05

No existeixen Catalans Castellanoparlants. Els únics que som bilingües som els Catalans. Els altres inadaptats - arrossegant fracàs escolar.
O Català o denunciem i qui no vulgui al pueblo falta gent ...
Muaks !
Visca Catalunya lliure de gentussa.

#8.1 Pedro , Cerdanyola Del Valles, 05/07/2019 - 17:46

Racistas, xenofobos, totalitarios, os coje todo........... Yo, mis hijos, y mi gente hablamos en el idioma que se nos pone pone por ahí...... Llevemos 1, 100 o ningún año en Cataluña..... Y vais de demócratas.... Jajajajajaja........fascistas, es lo que sois..... Pero o va a venir nadie en tractor a imponernos nada,y menos 4 catetos, como vosotros

#7 Aida, Calonge, 04/07/2019 - 22:00

Que en fa de temps que només hauriem de parlar en Català amb la gent forània... VERGONYA que gent que porta 50 i 60 anys aquí no parlin ni unaparaula en Català.
Hem dit prou !!!

#6 Yo, BARCELONA, 04/07/2019 - 21:34

Cada vez son menos pero queda lo peorcito de cada casa....gente que morirá siendo unos inadaptados y unos amargados

#5 Menjamela Grandi, Anapurna, 04/07/2019 - 12:27

Los procesos de normalización forzados son un auténtico disparate. Ya en sí el nombre de "normalización" es repulsivo, como si no fuese "normal" que todas las personas hablen el idioma (o los idiomas) que hayan aprendido en su casa, barrio, ciudad, ...
¿Pero quiénes se han creído estos tipos para decretar lo que es normal y lo que no??

#4 Sergi, Llagostera, 04/07/2019 - 12:17

Com més obligació a parlar el català, jo més parlo en castellà.

#4.1 Niji, Lost in space, 04/07/2019 - 13:34

Lmao same

Sobretodo porque aún tengo muy presente aquella vez cuando estaba en primaria, de una profesora que se puso a chillar y amenazarnos de expulsarnos de la escuela si nos pillaba hablando español en el patio wtf