Publicitat
Confidencial · 23 d'Octubre de 2019. 00:05h.

‘Farol’ electoralista

El suposat 'desafiament' al Constitucional

‘Farol’ electoralista

Imatge d'arxiu del president del Parlament, Roger Torrent (foto: Job Vermeulen)

Utilitzant una expressió de l'exconsellera Clara Ponsati, la Mesa del Parlament, especialment el seu president, Roger Torrent, dirigent d'Esquerra, va llançar aquest dimarts un farol, de característiques molt electoralistes, mitjançant la tramitació d'una proposta independentista de resolució que torna a plantejar "la reprovació de la monarquia, la defensa del dret a l'autodeterminació i la reivindicació de la sobirania de Catalunya per decidir el seu futur polític".

Aparentment, es tracta d'un èpic i heroic desafiament al Tribunal Constitucional, que havia advertit diverses autoritats de la Generalitat, inclòs Torrent, sobre l'eventual il·legalitat d'una aprovació per la cambra d'aquest tipus de plantejament. La maquinària propagandística de l'independentisme s'ha afanyat a vendre aquesta tramitació com a un valent enfrontament amb l'administració espanyola.

La realitat, però, atès que Esquerra no vol problemes judicials, és que aquest heroic desafiament perd molta força si es té en compte que la proposta no es va presentar pel tràmit d'urgència. Per tant, no es plantejarà al ple del Parlament fins la sessió dels propers 13 i 14 de novembre, és a dir, després de les eleccions generals espanyoles del 10-N. És un farol. Un altre.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat