Publicitat

A Espanya 'passen' del problema

Farts de Catalunya

Les banderes de Catalunya i Espanya, al Palau de la Generalitat

Un dels eixos de la campanya electoral del 28-A és el conflicte de Catalunya, però segons fonts demoscòpiques, es tracta d'una qüestió que ja només interessa als polítics, ja que els ciutadans, és a dir, els votants, consideren en general que aquesta qüestió ha deixat de ser un problema i manifesten, fora de Catalunya i, amb menys intensitat, del País Basc, un cansament considerable sobre l'afer.

Aquestes fonts diuen que les inquietuds de la població són les mateixes que a d’altres països europeus, i que el cas català ja no és una prioritat en aquest sentit. Cal tenir en compte que l'última enquesta mensual del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) col·loca a les primeres posicions, entre les preocupacions dels ciutadans, l'atur, els polítics, la corrupció i el frau i la situació econòmica en general. La independència de Catalunya apareix al vuitè lloc.

D'altra banda, amb les excepcions de Catalunya i el País Basc, el desenvolupament del judici contra els dirigents independentistes processats per l'intent de declarar la independència de Catalunya durant la tardor del 2017 desperta molt poc interès. Els ciutadans consideren que, malgrat el considerable soroll que procedeix dels polítics, ja no hi ha risc de problemes greus. Estan farts.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 23/04/2019 - 00:10

Los que viven fuera de Cataluña pueden darse el lujo de desconectarse de la locura separatista. Ojalá pudiésemos hacer lo mismo lo que vivimos aquí.