Publicitat
Confidencial · 3 de Gener de 2019. 00:05h.

'Fer república': un altre mite

L'independentisme fa autonomisme

'Fer república': un altre mite

Imatge del 'web' del Consell per la República

Els dirigents independentistes, entre ells el president de la Generalitat, Quim Torra, solen parlar de  qualsevol activitat dient que estan fent república. I asseguren que tots els seus projectes i les seves estratègies tenen aquest mateix objectiu Així mateix, encoratgen els ciutadans que actuïn de la mateixa manera, perquè així, tots estaran dins del marc que empara l'independentisme: fer república.

Tanmateix, com analitzen sectors del catalanisme no independentista, per fer república cal tenir una república, la qual cosa no existeix a Catalunya. Per tant, arriben a la conclusió que, amb aquesta expressió, s'està creant una altra bombolla de ficció, com va passar amb el conjunt del projecte independentista, fins al seu enfonsament la tardor de l'any passat, motivant a més la intervenció de la Generalitat per l’Estat.

Aquestes fonts catalanistes afirmen que, actualment, les autoritats catalanes diuen que estan fent república mentre les comissions mixtes entre les conselleries de la Generalitat i els ministeris del Govern espanyol estan negociant i pactant moltes qüestions relacionades amb la gestió diària de govern. És a dir, l'independentisme ha acceptat entrar a la via autonomista perquè la Generalitat pugui funcionar, mentre afirmen, per no reconèixer-ho, que estan fent república.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 marti, Palafrugell, 03/01/2019 - 17:56

"Fent el ridícul", mes be.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 03/01/2019 - 00:10

Fer república = llenarse los bolsillos. Los propios y los de los amiguetes, y mientras que Cataluña se vaya deteriorando a todos los niveles.