Publicitat

El pacte PSOE-Podem no dóna sortides

Fiasco català

Imatge del text de l'acord entre el PSOE i Unides Podem

Si l'independentisme esperava que el pacte PSOE-Podem reflectís el suposat suport del partit de Pablo Iglesias a les seves reivindicacions i fos un fre per al tradicional centralisme dels socialistes, s'ha equivocat. El punt 9 de l'acord, que es refereix a Catalunya, és un autèntic fiasco per als independentistes.

Aquest punt no parla d'un conflicte amb l'Estat, sinó d'un problema entre catalans, ja que es refereix a la "convivència a Catalunya". El "diàleg" que, segons diu "es fomentarà", serà "sempre dins de la Constitució", la qual cosa exclou el dret d'autodeterminació. I a més, s'assegura que "s'enfortirà l'Estat de les autonomies" i que "garantirem la igualtat entre tots els espanyols".

El text del punt 9 és el següent: "Garantir la convivència a Catalunya: el Govern d'Espanya tindrà com a prioritat garantir la convivència a Catalunya i la normalització de la vida política. Amb aquesta finalitat, es fomentarà el diàleg a Catalunya, buscant fórmules d'entesa i trobada, sempre dins de la Constitució. També s'enfortirà l'Estat de les autonomies per assegurar la prestació adequada dels drets i serveis de la seva competència. Garantirem la igualtat entre tots els espanyols".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Protágoras, bcn.España, 15/11/2019 - 12:01

Sánchez e Iglesias no deberían olvidar que los nacionalistas solo representan al 47% de los catalanes y que por tanto en cualquier mesa o comisión para abordar el conflicto deben estar necesariamente presentes los representantes de los catalanes no nacionalistas.

#1 Alcoberro´s, Barcelona, 15/11/2019 - 10:59

Al final veremos como ERC le mueve la colita y apoya a Sánchez a cambio de mentiras que luego transmitirán al independentismo como logros. Ahora es el tiempo de hacerse los duros para dar a entender que son caros de doblegar. La salida de Junqueras de prisión sólo puede ser con el PSOE y Podemos en el gobierno.