Publicitat
Confidencial · 5 de Desembre de 2018. 00:25h.

Fins a quan aguantarà Torra?

El president s'ha ensorrat

Fins a quan aguantarà Torra?

El president Torra durant una intervenció (foto: Govern)

El president Torra està patint les conseqüències del foc creuat entre els diversos sectors del moviment independentista català que, després d'haver constatat que el seu projecte és totalment inviable, protagonitzen una intensa pugna entre ells per aconseguir el control electoral de l'independentisme, amb l'esperança de mantenir d'aquesta manera el control polític i institucional de la Generalitat.

Torra, que obeeix Puigdemont, rep d'una banda les pressions de l'expresident, i de l’altre les d'importants sectors del PDECat, que intenten evitar que des Waterloo es pugui dirigir l'estratègia del partit. Així mateix, Torra veu, amb decepció i sorpresa, les travetes entre els partidaris de Puigdemont i els dirigents d'Esquerra, tenint en compte que té ambdós sectors dins del Govern que ell mateix presideix.

La pretensió de Puigdemont és mantenir, malgrat tot, una estratègia de mobilitzacions i de tensió amb l'administració espanyola mentre duri el judici contra els dirigents independentistes processats pels fets de la tardor del 2017 i, si és possible, fins que es dicti la corresponent sentència. La pregunta que es plantegen bastants dirigents independentistes és si Torra, totalment esfondrat, podrà aguantar fins llavors. Les recents mobilitzacions de funcionaris de la Generalitat també han contribuït a augmentar el desconcert del president.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#5 Albert, BCN, 05/12/2018 - 20:22

Uy... bebiendo ratafia y con bailes folcloricos cada dia puede durar años el señor racistorra.

#4 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 05/12/2018 - 18:46

El IB aguantará mientras en el Palau queden existencias de ratafía, Aromes de Monserrat y otros espiritosos patrióticos. Ha prohibido, eso sí, que los sirvan en botijo. "Es que si intento beberlos así desperdicio la mitad y luego me los tengo que escurrir de la pechera…y encima con sabor a suavizante", según sus tremebundas declaraciones.

#3 Nando Dret, Barcelona, 05/12/2018 - 15:37

Aquest ja va neixer ensorrat i amb unes grans dosis d'odi i de rencor que el mantenien a la superficie. Aquest aguantarà fins que el citin algun dia a declarar i farà el mateix que els seu amo, amagar-se en el maleter d'un cotxe i fugir a tot drap cap algun pais, segurament a Suissa a fer companyia a les dues musses que mai mes han obert boca

#2 Rufian & Talegon -Jokes-, La Mina al Pruses, 05/12/2018 - 13:02

Aguantara .......hasta que le hagan cumplir la Ley.
Mientras....... al show i els negocis.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 05/12/2018 - 00:25

"protagonitzen una intensa pugna entre ells per aconseguir el control electoral de l'independentisme, amb l'esperança de mantenir d'aquesta manera el control polític i institucional de la Generalitat." En una palabra, que lo importante, antes como ahora, es controlar el cortijo para llenarse el bolsillo propio y de amiguetes.

#1.1 Jordi BR, L'H, 05/12/2018 - 17:43

Entrecomillar las palabras del "objetivo" redactor como fuera la Bibilia no me parece un gran argumento. Hay pugna por las diferentes formas de pensar como debe seguir el procés, unos más a corto de forma más beligerantes y otros más a largo de forma un poco más tranquila, y según las encuestas, la 2ª es cada vez más mayoritaria

#1.2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 06/12/2018 - 00:31

Lo que tu digas Jordi, pero en ambas estrategias está el control del cortijo para llenarse los bolsillos. Si quieres seguir autoconvenciéndote de otra cosa eso es cosa tuya, pero a los demás no nos convencerás de que esto no ha sido desde el principio más que una guerra entre ERC y corrupgencia por controlar el cortijo.