Publicitat

El Govern admet que el 'suflé' es desinfla

Fins i tot el CEO

Títular d'un diari informant sobre l'últim baròmetre del CEO

Les enquestes del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat tenen una credibilitat relativa, per la forta influència que el Govern exerceix sobre l'organisme. Per això, precisament, ha estat considerat molt important per fonts de les formacions de l'oposició parlamentària catalana el fet que el CEO reflecteixi a la seva última entrega un augment dels contraris a la independència i un descens dels favorables, superant a més els primers als segons.

Aquestes fonts diuen que aquestes conclusions del CEO han de ser incloses al marc de la reculada generalitzada de les posicions independentistes més radicals, sobretot després que a les últimes eleccions generals espanyoles del 28 d'abril Esquerra, que ha optat per posicions moderades i pragmàtiques, doblés en vots i escons Junts per Catalunya, controlat per l'expresident Puigdemont i el grup de Waterloo.

En aquesta mateixa línia, les previsions sobre les eleccions municipals i europees del proper dia 26 també donen avantatge a Esquerra sobre el grup de Puigdemont, la qual cosa  sembla una confirmació que els temps estan canviant. Per tant, és molt possible que el CEO, de la seva banda, estigui intentant ja adaptar-se als nous temps polítics que sembla que s'apropen.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 M. Pilar, Barcelona, 16/05/2019 - 18:58

Però,quan l'independentisme ha superat el 40% del cens electoral???????