Publicitat
Confidencial · 11 de Setembre de 2019. 00:10h.

Flirtejant amb la violència

Compte amb el model d'Hong Kong

Flirtejant amb la violència

Imatge de l'assalt al Parlament de Hong Kong per grups de manifestants

Els elogis de dirigents independentistes al moviment de Hong Kong contra la seva dependència de la sobirania de la Xina, un moviment que està sent així mateix invocat com a model per aquests mateixos dirigents del moviment independentista català, té un risc, que consisteix a no tenir en compte el fet que alguns dels sectors mobilitzats aquests dies a Hong Kong han protagonitzat incidents de caràcter violent.

L'independentisme català està intentant presentar-se darrerament com a un moviment de caràcter pacífic. Tot i que no s'ha recuperat l'expressió de la revolució dels somriures, l'estratègia independentista va en aquesta línia, per evitar que l'opinió pública identifiqui el procés sobiranista de Catalunya amb un plantejament que inclou la violència.

Tanmateix, algunes fonts independentistes admeten que aquest esforç per presentar un tarannà pacifista podria veure’s afectat molt negativament per l'intent d'assumir com a model l'actuació dels grups que estan realitzant les protestes de Hong Kong. Alguns d'aquests grups han protagonitzat actuacions violentes i enfrontaments amb els efectius policials i amb grups favorables a les posicions del Govern de la Xina. És a dir, a Hong Kong no s'està fent una revolució dels somriures.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Un musclu, Bcn, 11/09/2019 - 20:49

Elogiant Honkong y demanant diners a Xina. Pura coherencia