Publicitat
Confidencial · 14 de Maig de 2019. 00:25h.

'Foc amic' sobre Forn

L'estratègia d'alguns defensors

'Foc amic' sobre Forn

L'exconseller Joaquim Forn, declarant durant el judici

Les divergències entre les estratègies que estan seguint els advocats defensors dels dirigents independentistes processats pels fets de la tardor del 2017 estan col·locant a una situació difícil un dels acusats. Es tracta de qui era llavors el conseller d'Interior de la Generalitat, i per tant responsable dels Mossos d'Esquadra, Joaquim Forn, segons expliquen fonts judicials.

Alguns defensors, per demostrar que l'1 d'octubre del 2017 la violència es produïa per la intervenció de la Guàrdia Civil o la Policia Nacional espanyola, pregunten de manera sistemàtica als seus testimonis per l'actuació dels efectius dels Mossos que es trobaven aquell dia als col·legis electorals. I les respostes indiquen que els agents de la policia catalana no intervenien i fins i tot mantenien una certa complicitat amb els organitzadors de les votacions. Aquest plantejament, lògicament, perjudica Forn, perquè demostraria que els Mossos no van complir les instruccions judicials, que ordenaven impedir les votacions.

A més, van en la línia d'unes declaracions que l'aleshores conseller havia fet abans de l'1-O, i que ara són molt perjudicials per a la seva defensa. Abans del referèndum, Forn va dir que els Mossos "permetran que qualsevol ciutadà pugui votar [l'1-O] en una situació de seguretat i tranquil·litat". I també va assegurar que, davant del referèndum, el comportament de la policia catalana seria el mateix que "davant de qualsevol tipus d'elecció, perquè es pugui desenvolupar una jornada electoral amb tota la tranquil·litat" i que els ciutadans puguin anar a votar "amb seguretat". És a dir, la defensa Forn s'està veient perjudicada per l'estratègia d'altres advocats defensors.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Sharp, Tarragona, 14/05/2019 - 12:37

Lo que está claro es que una cosa es lo que decian que harian en la reuniones de coordinación y en cumplimiento de las ordenes de lsa Sra. Jueza, y lo que realmente hicieron. Sabado revisan y no encuentran nada, pues nada había y el domingo el famoso binobio, miraba el cielo.