Confidencial · 23 de Juliol de 2019. 00:00h.

Foc creuat sobre Bonvehí

Pressionat pels sectors del PDECat

Foc creuat sobre Bonvehí

David Bonvehí, president del PDECat, durant un acte del partit (foto: PDECat)

Fins i tot el coordinador general del PDECat, David Bonvehí, que és considerat per amplis sectors del partit com a un dirigent extremadament procliu a assumir les posicions polítiques defensades pel grup que en cada moment controla la formació, s'està veient sotmès actualment a fortes pressions procedents de diversos sectors, segons admeten fonts de l'espai exconvergent.

Les mateixes fonts expliquen que Bonvehí va ser el dirigent que va negociar i va donar l'autorització oficial final del PDECat al pacte amb el PSC per al repartiment de la Diputació de Barcelona, un pacte que va provocar la indignació del radicalisme independentista. Tanmateix, el coordinador general del partit no anava per lliure, sinó que seguia instruccions concretes, no sempre coincidents, d'Artur Mas d’una banda, i de Carles Puigdemont de l'altra.

A més, el president de la Generalitat, Quim Torra, quan va constatar que Puigdemont no canviaria de posició, va optar també per la pressió directa sobre Bonvehí, perquè fes marxa enrere a les seves negociacions, ja molt avançades, amb els socialistes catalans. Finalment, Bonvehí va decidir mantenir-se en la línia de Puigdemont i Mas, prescindint de la postura de Torra, que una vegada més va quedar al marge d'una decisió molt imporant per a l'independentisme.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat