Publicitat
Confidencial · 2 de Desembre de 2016. 00:05h.

Forta pressió als 'comuns'

El sobiranisme vol convèncer Colau

Forta pressió als 'comuns'

Ada Colau, entre Oriol Junqueras i Joan Rigol el 9-N del 2014

El referèndum s'ha convertit a l'eix de la dinàmica del procés sobiranista català, i per tant, els impulsors del projecte estan intentant que se sumi a aquesta reivindicació el major nombre possible de formacions polítiques catalanes. En aquest sentit, el principal objectiu és convèncer els comuns, i concretament l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Per això, en aquests moments Catalunya Sí que és Pot és la força que agrupa els comuns al Parlament, està sent sotmesa a pressions molt fortes per les formacions sobiranistes per aconseguir que doni el seu suport a la reivindicació del referèndum, sigui o no pactat amb l'administració espanyola.

Aquest últim aspecte és l'obstacle, perquè tant Colau com altres dirigents d'aquest espai polític han afirmat de forma reiterada que estan a favor que se celebri un referèndum, però rebutgen que es realitzi de forma il·legal. És a dir, creuen que s’ha de negociar amb el Govern de l'Estat. De tota manera, alguns sectors dels comuns volen que es doni suport a la celebració de la consulta en qualsevol cas.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat