Publicitat

Els moderats volen frenar

Fractura convergent

Imatge d'arxiu d'un acte de Junts per Catalunya

El xoc frontal que s'està produint entre Esquerra i Junts per Catalunya (JxC) a conseqüència de la inhabilitración del president Torra, està intentant ser aprofitat per alguns dels sectors més moderats dels exconvergents perquè la formació s'aparti del radicalisme i entre a unes vies polítiques més pragmàtiques i realistes.

Fonts de JxC diuen que alguns dirigents han plantejat ja obertament aquesta posició dins de les estructures del partit, i que argumenten que el manteniment de postures d'un simbolisme sense influència real, com s'està fent fins ara, acabarà portant l'espai exconvergent a la irrellevància política a Catalunya.

La iniciativa d'aquests col·lectius moderats implica que JxC augmenti el seu allunyament  pel que fa  a Puigdemont i al grup de Waterloo. En aquest sentit, consideren, segons les mateixes fonts, que el president Torra està ja totalment cremat i que no té cap futur a la política catalana, tot i que admeten que encara li queda una bala a la recambra: només ell pot convocar les properes eleccions, tot i que Puigdemont intentarà imposar els seus criteris.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat